Vattenskador utökat

Vattenskador

bild 2001Avfuktning är ett tidsstyrande moment i arbetet med vattenskador.Mögelsanering är ett annat.Mindre vattenskador typ i ett badrum avfuktar vi själva med egna avfuktare och gör fuktmätningar.

bild 2002I huset nedan saknade den högra delen stomventilation och dränering.Bottenbjälklag samt nederdelen av mellanväggar och snickerier var skadade.Renoveringsarbetet blev omfattande. Nytt bjälklag, nya mellanväggar, nytt våtrum och kök. I stort sett kunde endRenovering, ombyggnad, tillbyggnad, byggservice, våtrum, kök, stambyte, vatten-, brandskador, blandat.ast ytterväggar och och tak räddas.

bild 2003Tvåvåningshusen nedan tillhör en bostadsrättsförening.
I dessa hus frös vatten-ledningarna sönder i ytterväggen.Vi kunde åtgärda skadorna utifrån utan att störa de boende.Åtgärden blev uppsågning av ytterväggen, inflyttning av vattenrör, montering av värmekabel, komplettering av isolering samt åter montering av fasadpanel.

bild 2004Förrådens tak hade kraftiga fuktskador.Plana papptak fordrar översyn och regelbundet underhåll. Dessa tak är mest utsatta för fuktvandring på hösten och snösmältning på våren.Ofta upptäcker man läckage alldeles försent.

bild 2005De nya taken försågs med tegelliknande plåt och en taklutning som är mer gynnsam mot vädrets makter.En funktionell lösning men knappast funkis.Hur kommer det att gå med radhustaken?